Hogyan legyek jobb játékos?

2022.02.23 – 01:12 KODIAK

*Ez egy folyamatosan bővülő cikk, ahogy jelennek meg az új útmutatók, azok mind belekerülnek.*

Amit már az elején érdemes leszögezni: Valószínűleg nem leszel kiemelkedően jó játékos, ha nem vagy képes önálló munkára, ha mindig másoktól várod a megoldást a problémáidra és ha azt gondolod, hogy a fejlődés gyorsan fog menni. Ennek a cikksorozatnak sem az a lényege, hogy ha elolvasod, akkor már kész is, jó játékos lettél. Fontos, hogy amiket leírok azokat átgondold, felhasználd belőle amire szükséged van és fejlődj ott, ahol nem vagy annyira jó. Ez lehet, hogy hónapokig fog tartani de az is lehet, hogy évekig.

Az első lépés ahhoz, hogy elindulj a fejlődés útján, az az, hogy őszinte legyél magadhoz, tisztában legyél azzal, hogy hol vannak a hiányosságaid. Tudd, hogy miben kell fejlődnöd. A második lépés, hogy elkezdj gyakorolni és javítsd ezeket a hibákat. A harmadik lépés pedig, hogy időről időre ellenőrizd magad, elemezd a saját játékod, és nézd, hogy miben fejlődtél, illetve hol kell még javulnod. Ezeket a lépéseket senki nem tudja megtenni helyetted, én próbálok segíteni, hogy mik lehetnek a hibák amiket érdemes javítani, vagy mi az amire érdemes odafigyelned.

Mitől lesz jó valaki CS-ben?

Három kritikus része van a játéknak amiben jónak kell lenni:

  1. Lövéstechnika
  2. Játék intelligencia
  3. Csapatjáték

Lövéstechnika: Ez a legegyszerűbb dolog amit el tudsz sajátítani és amivel a legtöbb játékos rendelkezik. De félreértés ne essék, ez egy fontos része a játéknak. Bármilyen jó csapatjátékos vagy, bármennyire tudod, hogy hol fog támadni az ellenfél, ha nem tudod lelőni akkor sok hasznodat nem veszi a csapat.

Játék intelligencia: Ez már egy kicsit trükkösebb. Ha tudod az általános taktikákat, ha tisztában vagy vele hogyan értékeld a játékban a hangokat, ha meg tudod mondani az ellenfél füstjeiből, hogy hova fognak támadni, ha ki tudod cselezni az ellenfeledet 1v1-ben vagy akár több ellenfél ellen is meg tudod védeni a lerakott bombát, ha nem kockáztatsz feleslegesen, ha jól tudsz a pénzeddel gazdálkodni, akkor nagy hasznára válhatsz a csapatodnak. Ha mindezekben jó vagy akkor mondhatjuk, hogy van játék intelligenciád.

Csapatjáték: Ha félsz bemenni, pedig menni kell, ha nem dobsz a társadnak fegyvert pedig neked van pénzed, ha nem mozogsz együtt a társaiddal ha nem fedezed őket, ha nem vagy hajlandó meghalni értük a játékban, ha fontosabbnak tartod a fregjeid számát, mint hogy hány kört nyert a csapat, akkor nem vagy jó csapatjátékos és nem fognak kedvelni a társaid. De ami még rosszabb, sose leszel igazán jó counter-strike játékos. Itt vannak a cikkek ami segíthetnek fejlődni:

Scroll to Top